Ką daryti sugedus orkaitei?

Šaltasis metų laikas gali pelnytai būti tituluojamas pyragų ir apkepų sezonu. Vos prasidėjus rudens darganai, nemaža dalis namų pakvimpa gardžiausiais kepiniais, rūpestingai ruoštais skanėstais. Ne paslaptis, kad ne visi butai ir namai yra tokie, kuriuose galima ištisus metus vaikščioti trumpomis rankovėmis, tad orkaitė kartais atlieka ir šildymo funkciją. Kas gali būti patogiau – ir namai šilti, ir obuolių pyragas ant stalo. Tačiau ką daryti, jei šis mažas buities stebuklas ima elgtis keistai ir veikia ne taip, kaip turėtų? Apžvelkime kartu to dažniausias priežastis ir kada jau vertėtų kreipti į auksarankius meistrus.

orkaiciu-remontasSvarbiausia atkreipti dėmesį ir nuolat sekti pokyčius – ar kas nors vyksta kitaip, nei iki tol? Garsas – patikimas faktorius. Ima veikti garsiau, nei anksčiau – surinkite meistrų numerį nedelsiant, kadangi kuo anksčiau šiuo atveju imsitės veiksmų, tuo žala bus mažesnė. Maistas kepa netolygiai? Patikrinkite, ar tikrai teisingai nustatėte parametrus. Jei taip ir netolygus kepimas kelia didžiulį diskomfortą – galite kreiptis. Pakitęs kvapas irgi rimtas signalas. Jei jaučiate svilėsius, pirma pamėginkit gerai išvalyti. Orkaičių remontas (Vilniausmeistrai.eu) neišvengiamas, jei nemalonus aromatas nedingsta.

Aukščiau įvardinti scenarijai yra vieni rimtesnių, pakalbėkime apie išorinius ženklus. Ar nutiko taip, kad nei iš šio, nei iš to orkaitė išsijungė? Galbūt ekranėlis rodo klaidą ar nedega lemputės, kurios iki tol problemų nekėlė? Galbūt durelės neužsidaro ar tokį procesą atlieka mažiau patogiai? Įvertinkite, kiek tokie gedimai jums trukdo. Jei maisto ruošimo procesas apsisunkina reikšmingai – kreipkitės į profesionalus. Neretai pasitaiko, kad įskyla stiklas ar visai sudūžta. Reaguokite nedelsiant, nes į aštrias briaunas gali susižeisti ir suaugę, ką jau bekalbėti apie mažus vaikus ir naminius gyvūnus.

Apibendrindami norėtume pasakyti, kad orkaitę privalu nuolat tinkamai prižiūrėti, kad ji veiktų sėkmingai. Valykite atsargiai, bet periodiškai ir kruopščiai. Įpraskite stebėti ir fiksuoti bet kokius pakitimus, ar tai būtų garsas, kvapas, maitos gaminimo rezultatas. Pastebėję menkiausių pakitimų verčiau susirūpinkite ir prisiruoškite paskambinti meistrui, kuris profesionaliai pasakys, galite naudoti toliau ar metas galvoti apie remontą.